Sloopwerken Circulair Certificaat "Circulair Sloopproject"

Op 28 november heeft Vlasman voor het project “Park Voorn” het certificaat  “Circulair sloopproject” mogen ontvangen uit handen van Arjan Werkmeester van Normec Certifications. Het certificaat is uitgereikt aan Jan Stokman, medewerker Duurzaamheid en Circulariteit. Vlasman is trots om dit certificaat in ontvangst te mogen nemen.

Audits
Om dit certificaat te behalen dienden er diverse materialen uit het project “Park Voorn” te Utrecht te worden hergebruikt waaronder: glazen wanden, systeemwanden, plafondplaten, houten balken, houten kozijnen, dakleer en klein materiaal. Voor dit project zijn drie audits uitgevoerd door Normec. Eén audit werd afgenomen voorafgaande aan het project, de tweede tijdens het project en de laatste audit na afloop van het project.

Paviljoen Floriade
Er zijn diverse materialen gedoneerd voor het bouwen van het circulaire paviljoen Circuloco op de Floriade in Almere, die afgelopen zomer heeft plaatsgevonden. In samenwerking met Van Wijnen zijn er 20 kozijnen, 2200 meter houten balken en 20 meter borstwering gedemonteerd. Het paviljoen wordt op dit moment weer gedemonteerd en krijgt een vaste plek in Almere. Ook in deze fase werkt Vlasman mee voor een mooi circulair eindresultaat.

Glazen wanden
Tevens zijn er diverse glazen wanden gedemonteerd. Deze hebben een nieuw leven gekregen bij lokale bedrijven en particulieren. Ondanks de COVID periode hebben wij via ons netwerk en marktplaatsen de glazenwanden toch weten af te zetten. Door de verschillende afnames van diverse partijen, hebben wij een mooi inzicht gekregen van de verwerkte glazen wanden in de nieuwe situaties.

 Dakleer
Roof2Road beoordeeld het dakleer zelf op geschiktheid voor hergebruik. Door goed contact, goede samenwerking is het dakleer van het middelste gedeelte van de drie gebouwdelen hergebruikt.

Gipsplaten
1.200 m2  gipsplaten uit de systeemwanden zijn direct hergebruikt. De kortere stukken en niet losmaakbare stukken zijn overgenomen door Gipsnet.

Luchtbehandelingskast
De  20 jaar oude luchtbehandelingskast is door Systemair verduurzaamd en zij zullen deze weer op de markt aanbieden voor hergebruik.

Diverse kleine materialen
Op kleinere schaal zijn er diverse materialen hergebruikt zoals: brandhaspels, toiletpotten, een lift, airco’s, trappen, tourniquet deur, armaturen, plafondplaten, kasten, keukens, wasbakken, plantenbakken en kunst.

Door de afzet van de bovenstaande materialen, de samenwerking met de klanten en door de inventarisatie in eigen beheer te houden heeft Vlasman het project “Park Voorn” afgerond met het certificaat “Circulair Sloopproject” afgegeven door Normec Certifications.

 

specificaties

Datum

Bijzonderheden

  • 3 audits op locatie
  • Materialen gedoneerd aan paviljoen Circuloco op de Floriade in Almere
  • Hergebruik glazen wanden
  • Hergebruik dakleer
  • Hergebruik gipsplaten
  • 20 jaar oude luchtbehandelinskast verduurzaamd
  • Project afgerond met het Certificaat "Circulair Sloopproject"