Sloopwerken Circulair Persbericht Scouting Terraqua Badhoevedorp

Afgelopen zaterdag haalden vrijwilligers van Scouting Terraqua bouwmaterialen op uit het oude raadhuis in Hoofddorp. De scouting gebruikt de materialen bij de bouw van een nieuw clubhuis

Scouting Terraqua is de nieuwe scoutinggroep in Badhoevedorp. Ontstaan uit het samengaan van Scouting Leeghwater en de Lady Baden Powell groep. Aan de Snelliuslaan maken de Scouts in 2023 hun nieuw clubgebouw.


De scouting werkt hard aan de bouw van het nieuwe clubhuis
Dit jaar plaatsen ze al een nieuwe loods waar ze de boten onderhouden en materialen opslaan. Volgend jaar is het gebouw aan de beurt. Om het nieuwe clubhuis te kunnen bouwen zijn veel acties gehouden. Pas geleden deed de scouting nog mee aan de Grote Clubactie. Daarnaast vroeg de vereniging een garantstelling aan bij de gemeente. Om kosten te besparen nam Scouting Terraqua contact op met sloopbedrijf Vlasman. Om te vragen of ze bouwmaterialen zoals deuren, verlichting en sanitair over konden nemen uit het voormalige Raadhuis.


Vrijwilligers helpen met het slopen in ruil voor materiaal
Aannemer Vlasman sloopt duurzaam en zorgt dat zoveel mogelijk materialen uit het raadhuis opnieuw wordt gebruikt. Vlasman bood dan ook graag aan dat de groep de materialen gratis kon overnemen. Als ze zelf in een weekend kwamen helpen met het verwijderen. Daarom ging afgelopen zaterdag een groep vrijwilligers aan het werk. Het bedrijf FG Governors uit Hoofddorp zorgde voor het vervoer van de materialen naar Badhoevedorp.
Zie voor meer informatie https://www.vlasman.nl/circulaire-oplossingen/circulair en https://scoutingterraqua.nl/nieuwbouw-info
Meer informatie over de sloop van het raadhuis: https://haarlemmermeergemeente.nl/stadscen.../sloop-raadhuis

specificaties

Datum

Bijzonderheden

  • Voormalig Raadhuis te Hoofddorp
  • Scouting Terraqua Badhoevedorp
  • Hergebruik diverse materialen
  • Circulairiteit