Vlasman Grondzuigtechnieken
Contactpersoon Casper van der Hout
Casper van der Hout

Grondzuigtechnieken

 

Vanaf juni 2020 beschikt Vlasman over een krachtige grondzuigwagen voor droge materialen. Met een luchtcapaciteit van meer dan 43.000 m3 per uur is het een zeer robuuste machine. Dankzij de hydraulische aandrijving is de grondzuigwagen wendbaar en op afstand bestuurbaar. Hierdoor kunnen grondwerkzaamheden uiterst veilig en secuur worden uitgevoerd en wordt schade schade aan kabels of leidingen voorkomen.

Voor uiteenlopende materialen

De grondzuiger beschikt over een lange arm met een gekartelde zuigmond. Deze kartelrand slaat de vaste grond eerst los, voordat deze wordt opzogen. De slang heeft een doorsnede van 250 mm en kan daardoor voor uiteenlopende doelen en materialen worden ingezet: puin, zand, dakgrind, cement of bakeliet. Indien nodig kan een verdeelstuk worden geplaatst voor vier slangen, om het gelijktijdig schoonzuigen van verschillende oppervlakken mogelijk te maken.

Gefilterd en schoon

Het droge puin wordt opgezogen door een sterke luchtstroom. In de verzamelruimte bezinken de grove gronddelen, terwijl de zwevende deeltjes via het filtercompartiment schoon worden uitgeblazen. Deze werkwijze is niet alleen duurzaam, maar ook efficiënt. De grondzuigwagen heeft een grote opslagcapaciteit van 8 à 10 m3. Zodra deze vol is, wordt het materiaal naar de container of het depot vervoerd, klaar voor verdere verwerking.

Ondergrondse infrastructuur

Vlasman zet de grondzuigwagen veelal in bij onderhoudswerkzaamheden aan de ondergrondse infrastructuur. Wanneer gegraven wordt, lopen kabels en leidingen immers altijd het risico op beschadiging, zeker wanneer zij lastig te lokaliseren zijn. De grondzuigwagen voorkomt dit door de omliggende grond weg te zuigen en zo de kabels en leidingen vrij te leggen en intact te laten.

Ideaal bij beperkte opstelruimte

De grondzuigwagen bestaat uit een wendbare voorwagen en een mobiele zuigunit die overal dicht op het werk is in te zetten. Dat maakt hem zeer geschikt voor locaties met een beperkte opstelruimte, bijvoorbeeld voor woningbouw of vastgoed. Daarnaast is deze machine van grote toegevoegde waarde voor werkzaamheden onder het maaiveld, zoals de aanleg van zwembaden, kelders of parkeergarages en het aanbrengen van sleuven voor kabels en leidingen.

BIJZONDERHEDEN

Mobiele grondzuigwagen voor droge materialen zoals grond, cement, grind en puin.
Aanzienlijke luchtcapaciteit (43.000 m3/h) en opslagcapaciteit (8 à 10 m3).
Door precisiewerk wordt schade aan kabels en leidingen voorkomen.
Inzetbaar voor ondergrondse (binnenstedelijke) infrastructuur, woningbouw en vastgoed.
Schoon en efficiënt: luchtstroom filtert grove en fijne gronddelen.
Hydraulische aandrijving garandeert wendbaarheid en veiligheid.
Verdeelstuk voor diverse zuigslangen tegelijkertijd (4” max. 80 m, 4 x 2” max. 60 m).