Slooptoerisme in Alphen aan den Rijn

Wellicht is de Dikke Van Dale in de eerstvolgende uitgave een nieuw woord rijker: slooptoerisme. Een woord dat in Alphen aan den Rijn is bedacht.

Met shovels, grote hijskranen en andere materieel worden momenteel de gebouwen aan het Thorbeckeplein ontmanteld. De hydraulische grijpers van Vlasman b.v. breken het beton alsof het luciferhoutjes zijn. Duizenden kilo’s puin worden in laadbakken gehesen alsof het zakjes zand betreft. Het machinale geweld is imposant en trekt dagelijks tientallen en soms zelfs honderden nieuwsgierigen. Van een veilige afstand bekijken zij hoe de sloopwerkzaamheden vorderen.

Wat de ‘slooptoeristen’ opvalt is dat het werk desondanks niet zozeer met grof geweld te maken heeft als wel met strategisch en berekenend werk. Want in de eerste plaats gaat veiligheid namelijk voor alles en in de tweede plaats is deze wijze van werken bevorderend voor de voortgang van het werk.  

 

Reacties


Uw contactpersoon


Hans Herkhof

Hans Herkhof


Ook gekoppeld aan dit item


Richard Vlasman over Vlasman

“Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken b.v. uit Alphen aan den Rijn is een bedrijf dat vele mogelijkheden kent. Wij beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van Sloopwerken, Asbestsanering, Koppensnellen en Boren & Zagen. Wij streven naar absolute klanttevredenheid en denken graag mee over de bestaande mogelijkheden en stemmen deze af op de wensen en voorkeuren.”

Richard Vlasman
0172 495 7700172 495 770
0172 472 454
info@vlasman.nl