Sloopwerken Asbestsanering Renovatiesloop en asbestsanering L-Flat in Zeist

In opdracht van Coen Hagedoorn Bouwgroep voert Vlasman diverse asbest- en sloopwerkzaamheden uit in 728 woningen van de L-Flat in Zeist. In 1968 was de bouw van de L-Flat een unicum. Met 13 woonlagen en zo’n 2.000 bewoners mocht dit het grootste  appartementengebouw in West-Europa worden genoemd. Ruim een halve eeuw later wordt de L-Flat ingrijpend gerenoveerd en verduurzaamd.

 Vlasman verricht  de asbestsanering en de renovatie sloop van de Badkamers, Keukens en Toiletten (BKT). Dit grootschalige project neemt ongeveer twee jaar in beslag en vereist een nauwgezette planning en afstemming.

 Een ploeg van zes asbestsaneerders gaan op de sloopwerkzaamheden vooruit. Zij saneren twee woningen per dag. Het asbesthoudende materiaal betreft voornamelijk koord tussen de verwarmingsleidingen, de schacht van de badkamer en de beglazingskit van de bovenlichten. Tegelijkertijd wordt ook een buitenploeg ingezet die asbesthoudende panelen aan de gevel verwijdert. Zodra de woning wordt vrijgegeven middels een eindmeting en een visuele inspectie door het lab, kunnen collega’s van de afdeling sloop hun werkzaamheden aansluitend uitvoeren. badkamers, keukens en toiletten worden verwijderd inclusief tegel- en stucwerk, sanitair en leidingen. Voor de vuilafvoer maakt Vlasman gebruik van 660 liter containers die met een goederenlift naar beneden worden gebracht. Op deze wijze wordt portiek voor portiek afgewerkt, nadat Vlasman klaar is met de renovatiesloop kan de aannemer met de opbouw starten.

 Gedurende de werkzaamheden zijn sommige bewoners elders behuisd, voor de bewoners die blijven tijdens de renovatie zijn onder andere noodtoiletten, keukens, rust- en douchewoningen beschikbaar gesteld.

 De werkzaamheden zullen rond het einde van het jaar afgerond zijn.

specificaties

Opdrachtgever
Coen Hagedoorn Bouwgroep
Plaats
Zeist
Datum
Doorlooptijd
Februari 2021 - december 2022

Bijzonderheden

  • 13-laags hoogbouw met 728 woningen 
  • Asbestsanering en renovatiesloop
  • Afvoer met 660 liter containers
  • Nauwgezetten afstemming met (onder)aannemer(s)
  • Algehele coördinatie van afvoer diverse afvalstromen
  • Werkzaamheden in bewoning