Sloopwerken Asbestsanering Totaalsloop GAK gebouw te Goes

-Asbestsanering en Sloopwerken-


Het voormalige GAK Kantoor in Goes wordt gesloopt, het gebouw wordt gezien als een van de lelijkste gebouwen van Goes. Het gebouw maakt plaats voor nieuwbouw van luxe appartementen.
Voorafgaande aan de totaalsloop hebben wij asbesthoudende toepassingen gesaneerd. De saneringen bestonden onder andere uit het verwijderen van asbesthoudende beplating RSKL-2 in de kozijnen en verwijderen van asbesthoudende constructiekit, die zich bevond onder de kozijnen en het metselwerk onder RSKL-1. Het verwijderen van asbesthoudende kit binnen, wat zich bevond ter plaatsen van de bovenlichten van de kozijnen. Uit de technische ruimtes zijn diverse asbesthoudende pakkingen gesaneerd en afgevoerd onder RSKL-1 condities. Daarnaast zijn er twee stuks asbesthoudende CV ketels afgevoerd.


Voor de totaalsloop gebruikt Vlasman de 60 tons High Reach kraan, deze knipt het gebouw stap voor stap vanaf boven tot het maaiveld. Naast deze kraan zet Vlasman een 30 tons kraan in voor het vergruizen en opruimen van het puin. Uitdaging aan deze totaalsloop is de beperkte ruimte en de aangrenzende belendingen, hiervoor zijn beschermingsvoorzieningen voor de omliggende panden aangebracht om de sloop op een veilige manier te volbrengen. Naar verwachting zal eind week 15 de totaalsloop inclusief het verwijderen van de kelder gereed zijn en zal het terrein bouwrijp opgeleverd worden.

specificaties

Opdrachtgever
Pebbles Goes BV
Plaats
Goes
Datum

Bijzonderheden

  • Asbestsanering
  • Totaalsloop
  • Afvoeren twee asbesthoudende CV ketels
  • Beperkte ruimte voor totaalsloop
  • Beschermingsvoorzieningen voor omliggende panden aangebracht