Sloop A2-Spoorbrug te Beesd

Vlasman b.v. heeft in een weekend het grootste deel van de A2-brug over het spoor bij Beesd gesloopt. De sloop van de brug bij Beesd is het gevolg van de verbreding van de A2. De nieuwe brug zal worden gebouwd door Heijmans N.V. Het verkeer op de A2 in zuidelijke richting zal over de nieuwe brug worden geleid. 

Het slopen van de boogbruggen diende in een buitendienststelling van de onderliggende spoorlijn te worden uitgevoerd. Het verkeer op de A2 ondervond geen hinder van de werkzaamheden.

Gestart werd met het afdekken van de onderliggende wegen met een beschermlaag van zand. Vervolgens werd een deel van de betonnen brugdekken tot net buiten het profiel van vrij ruimte van het spoor. Gelijktijdig met deze sloopwerkzaamheden is de bovenleiding van het spoor gedemonteerd en werd er een overkluizingsconstructie over het spoor aangebracht. Daarna konen de resterende delen van de betonnen brugdekken worden gesloopt. Nadat de betonnen brugdekken compleet waren verwijderd, kon er worden gestart met doorbranden en afhijsen van de stalen brugconstructie. Het spectaculairste onderdeel van de sloop, het doorbranden van de stalen boogconstructies en het wegtakelen ervan, vond plaats in het holst van de nacht. Die operatie is geheel volgens plan verlopen, aldus de zegsman. Volgens een uitvoerder van Vlasman Sloopwerken zullen in de loop van zondagochtend alleen nog de pijlers van de constructie overeind staan. Begin september moeten ook de restanten van de brug opgeruimd zijn.

Het materieel voor deze werkzaamheden bestond uit hydraulische sloopkranen (variërend van 16, 50 tot 70 ton) voorzien van equipment, diverse hoogwerkers, een 650-tons telescoopkraan, vrachtauto’s en loaders.

Reacties


Uw contactpersoon


Hans Herkhof

Hans Herkhof


Opdrachtgever


Heijmans Beton- en Waterbouw b.v.

Branche:
Diensten:

Ook gekoppeld aan dit item


Richard Vlasman over Vlasman

“Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken b.v. uit Alphen aan den Rijn is een bedrijf dat vele mogelijkheden kent. Wij beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van Sloopwerken, Asbestsanering, Koppensnellen en Boren & Zagen. Wij streven naar absolute klanttevredenheid en denken graag mee over de bestaande mogelijkheden en stemmen deze af op de wensen en voorkeuren.”

Richard Vlasman
0172 495 7700172 495 770
0172 472 454
info@vlasman.nl