Renovatie Zeehospitium te Katwijk

In opdracht van Ouwehand Bouw zijn wij begonnen met het verwijderen van asbest uit het voormalig Zeehospitium in Katwijk. Het Zeehospitium is in 1908 door koningin-moeder Emma geopend en diende die tijd als sanatorium voor kinderen met tuberculose. Dit pand heeft een bijzondere geschiedenis. In de 2e Wereld Oorlog zijn de Nederlandse troepen hier ondergebracht. Na de oorlog kreeg het Zeehospitium een officiële erkenning als revalidatiecentrum.  En precies 100 jaar na de opening werd in 2008 door Prinses Margriet de eerste nieuwe zorgwoning geopend.

De werkzaamheden betreffen het verwijderen van de aanwezige asbestbronnen in het gehele gebouw. Voor dit project hebben wij onze zuigwagen/vacuüm unit ingezet om het asbesthoudende zand en puin in de kruipruimtes te verwijderen en op te ruimen. Ook wordt de zuigwagen ingezet voor de 2e- en zolderverdieping. De sanering betreft Risicoklasse 2A.

Na het verwijderen van de asbest zullen wij beginnen met de renovatiesloop. Daar zullen wij het gehele pand strippen m.b.t. verwijdering en afvoeren van o.a. vloerafwerking, plafonds en alle bestaande E en W installaties. Nadat de sloop is afgerond zal het pand verbouwd worden naar twee wooneenheden.

 

Reacties

Uw contactpersoon

Jeroen Toet

Jeroen Toet

Opdrachtgever

Ouwehand Bouw

Locatie:
Katwijk

Ook gekoppeld aan dit item

Hier kun je ons vinden

Fundament voor vernieuwing

© SERA business design