Lage Zijde Nachtegaalstraat e.o.

Na de sloop van de bibliotheek, het Aargebouw en de panden aan de Hooftstraat, vormden de zeven woonblokken in de Nachtegaalstraat en de Leeuwerikstraat het sluitstuk van de sloop aan de Lage Zijde. Voor de herontwikkeling van dit centrumgebied van Alphen aan den Rijn was Vlasman bij alle deeltrajecten betrokken. Daarbij fungeerde Gemeente Alphen aan den Rijn als opdrachtgever en was de directievoering in handen van Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau.

Als onderdeel van de totaalsloop werden de 182 woningen eerst ontdaan van asbest in de risicoklassen 1, 2 en 2a. Toen deze sanering succesvol was afgerond, werd aangevangen met de sloop.

De gesloopte materialen werden in gescheiden afvalstromen afgevoerd naar een lokale vestiging van SUEZ, voor verdere verwerking en recycling. Om het verkeer van de vele bewoners en bezoekers van het centrum zo min mogelijk te belasten, werd het materiaal grotendeels vroeg in de ochtend of juist in de avond afgevoerd. Ondanks de logistieke complexiteit van deze opdracht werd ook deze laatste fase aan de Lage Zijde binnen tijd en budget afgerond. Na drie maanden werd het terrein schoon, vlak en bouwrijp opgeleverd.

Reacties


Uw contactpersoon


Hans Herkhof

Hans Herkhof


Opdrachtgever


Gemeente Alphen aan den Rijn

Diensten:
Locatie:
Alphen aan den Rijn

Ook gekoppeld aan dit item


Richard Vlasman over Vlasman

“Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken b.v. uit Alphen aan den Rijn is een bedrijf dat vele mogelijkheden kent. Wij beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van Sloopwerken, Asbestsanering, Koppensnellen en Boren & Zagen. Wij streven naar absolute klanttevredenheid en denken graag mee over de bestaande mogelijkheden en stemmen deze af op de wensen en voorkeuren.”

Richard Vlasman
0172 495 7700172 495 770
0172 472 454
info@vlasman.nl